Meer STEAM materialen

De keuze voor materialen is groot. Het begint met één of meerdere veelzijdige STEAM sets. Als kinderen de basis snappen, dan zijn de maakmogelijkheden eindeloos. Denk aan losse componenten, minicomputers, motoren, elektronische en bewegingsonderdelen.

Goed gekozen gereedschap is onmisbaar, zoals hand- en elektrisch gereedschap, 3D printers en ook ander creatief materiaal. Tot slot zijn er digitale gereedschappen in de vorm van apps die helpen om ideeën uit te werken, te maken en te delen.

Steamlabs heeft ruime ervaring met de genoemde materialen.  Er zijn materialen die voor onderzoek en ontwerpen meer geschikt zijn dan andere. Wij geven graag advies, passend bij jullie budget.

Hieronder vind je een aantal STEAM materialen waar we zelf enthousiast over zijn.

STEAM sets

Er zijn materialen die we STEAM sets noemen vanwege hun veelzijdige karakter, zoals LEGO WeDo 2.0 en LEGO Spike Prime. Maar bijvoorbeeld ook de materialen van Makeblock en de sets van SamLabs.

De kenmerken van STEAM sets:

  • Je kunt er makkelijk mee bouwen
  • Met (tand)wielen kun je je werkstuk laten bewegen
  • Sensoren laten je prototype voelen, horen of zien.
  • Ze hebben een computer die je makkelijk kunt programmeren
  • Met regelbare motoren kun je ze allerlei opdrachten laten uitvoeren

Met de STEAM sets en de bijbehorende lessen hebben de leerlingen de basis snel onder de knie en ontstaat er behoefte aan een ander soort uitdagingen. Challenges!

Materialen