LEGO® Education

LEGO® Education richt zich op het vergroten van kennis en vaardigheden van kinderen. Dat gebeurt op het gebied van creativiteit, probleemoplossend vermogen, teambuilding, communicatie en kritisch denkvermogen.

Rather than pushing children to think like adults, we might do better to remember that they are great learners. And try harder te be more like them

Seymour Papert (1928-2016) LEGO® Professor of Learning Research MIT Media Lab

Leren door te spelen

Tijdens LEGO® trainingen wordt er uitgebreid stilgestaan bij de LEGO® visie: Learning through play.

Dat ‘Leren door te spelen’ vindt plaats als:

  • De activiteit wordt ervaren als plezierig (joyful).
  • Het spel betekenisvol (meaningful) is voor de kinderen.
  • Er een hoge mate van betrokkenheid is (actively engaging).
  • Als er intensief wordt samengewerkt (socially interactive).
  • En als de leerervaringen elkaar versterken (iterative).
LEGO visie op spelen

Certified LEGO® Trainer

In 2019 startte Thijs het avontuur om  Certified LEGO® Education trainer te worden.  In januari 2020, volgde er een intensieve trainingsweek bij LEGO® in Billund, Denemarken. Het praktijkexamen in Nederland liep door alle Coronatoestanden wat vertraging op. Maar inmiddels is het diploma binnen!

STEAMlabs mag nu namens LEGO® trainingen verzorgen met de officiële trainingsmaterialen van LEGO® Education.

Willen jullie alles weten over ‘Learning through play’, ‘The LEGO® approach to learning’ en de ‘5E’s’? En lijkt het jullie leuk om veel hands-on bezig zijn tijdens een training? Neem dan contact met ons op!

LEGO® Leerlijn

LEGO® heeft een geweldige leerlijn opgezet voor STEAM. Daardoor kunnen kinderen van alle leeftijden bouwen, bewegen, programmeren, uitvoeren en waarnemen op alle niveaus. Voor de jongste kinderen is er bijvoorbeeld LEGO® STEAMpark en de LEGO® Coding Express. Als ze wat ouder zijn, kunnen ze aan de slag met de LEGO® Simple and Powered machines en LEGO® WeDo 2.0. En zo is er voor oudere kinderen nu LEGO® Spike Prime en LEGO® Mindstorms.

Alle LEGO® Education materialen zijn voorzien van uitgebreide lesplannen in het Nederlands.  Meer informatie vind je op de website van LEGO® Education.

STEAMlabs en LEGO® Education