De Micro:Bit is een fantastische minicomputer. Ontwikkeld op initiatief van de BBC en over de hele wereld in gebruik. Het is momenteel een van de belangrijkste hulpmiddelen om te leren coderen. Ze zijn te koop voor minder dan €20,-. Voor dat geld koop je een heel stevig, krachtig en veelzijdig minicomputertje. Skills Dojo heeft een kort introductiefilmpje gemaakt voor leerkrachten en leerlingen:  https://youtu.be/0EUzE_Q3W98


Programmeren

Kinderen programmeren ‘m op een laptop, Chromebook of via een app op de tablet. Met het kabeltje of via bluetooth zetten ze hun programma op de Micro:Bit. Aan de ‘pins’, de gaatjes aan de onderkant, kunnen eenvoudig lampjes, speakertjes  en motortjes worden bevestigd. Het programmeren kan gewoon in het Nederlands. Zelfs een account aanmaken op de website is niet nodig. 

Lessen en challenges

Voor de Micro:Bit is al geweldig veel lesmateriaal gemaakt. Neem eens een kijkje op https://microbit.org/nl/  Er zijn complete lessencycli te downloaden. De Micro:Bit  en het bijbehorende computerprogramma is zo begrijpelijk dat je kinderen ook zelf een uitdaging kunt geven.