The LEGO® Approach to learning

LEGO® Education heeft een reeks met geweldige sets en lesmaterialen voor het onderwijs. Ze noemen het “The LEGO Learning system” De basisprincipes zijn:

  • Learning through play, kinderen leren het meest door samen te spelen.
  • The 5E approach. Het fantastische stappenplan waarop alle lesmaterialen zijn gebaseerd.
  • Low entry High ceiling. Leerlingen moeten snel succes kunnen ervaren en tegelijkertijd blijvend worden uitgedaagd om nieuwe dingen te proberen.

Deze en andere aspecten van de LEGO® Approach to learning komen aan bod tijdens de trainingen. Het doel van de trainingen is dat deelnemers zich geïnspireerd en startbekwaam voelen. Er is veel hands-on bouw- en programmeertijd afgewisseld met reflectie en uitleg. Immers ook volwassenen leren het meest van ‘zelf doen’.

LEGO® Education Academy trainingen

De trainingen zijn bedoeld voor een hele dag, maar kunnen desgewenst worden ingekort tot een halve dag. Ze zijn telkens opgebouwd rond één LEGO® Education set. Als jullie organisatie met meerdere sets gaat werken kunnen we mogelijk wat onderdelen combineren.

LEGO® Coding express

LEGO® STEAM Park

LEGO® WeDo 2.0

LEGO® Spike™ Essential

LEGO® Spike™ Prime

LEGO® BricQ Motion Essential

LEGO® BricQ Motion Prime

LEGO® Mindstorms EV3

onbekend.jpg

Neem voor (aan)vragen even contact met ons op.

Certified LEGO® Trainer

In 2019 startte Thijs het avontuur om  Certified LEGO® Education trainer te worden.  In januari 2020, volgde er een intensieve trainingsweek bij LEGO® in Billund, Denemarken. Het praktijkexamen in Nederland liep door alle Coronatoestanden wat vertraging op. Maar inmiddels is het diploma binnen!

STEAMlabs mag nu namens LEGO® trainingen verzorgen met de officiële trainingsmaterialen van LEGO® Education.

Willen jullie alles weten over ‘Learning through play’, ‘The LEGO® approach to learning’ en de ‘5E’s’? En lijkt het jullie leuk om veel hands-on bezig zijn tijdens een training? Neem dan contact met ons op!

LEGO® Leerlijn

LEGO® heeft een geweldige leerlijn opgezet voor STEAM. Daardoor kunnen kinderen van alle leeftijden bouwen, bewegen, programmeren, uitvoeren en waarnemen op alle niveaus. Voor de jongste kinderen is er bijvoorbeeld LEGO® STEAMpark en de LEGO® Coding Express. Als ze wat ouder zijn, kunnen ze aan de slag met de LEGO® Simple and Powered machines en LEGO® WeDo 2.0. En zo is er voor oudere kinderen nu LEGO® Spike Prime en LEGO® Mindstorms.

Alle LEGO® Education materialen zijn voorzien van uitgebreide lesplannen in het Nederlands.  Meer informatie vind je op de website van LEGO® Education.

STEAMlabs en LEGO® Education