Six Bricks

De Maakplek LEGO® opdrachten voor thuis

Six Bricks

De Maakplek LEGO® opdrachten voor thuis

De Maakplek LEGO® activiteiten voor thuis.

De corona-lockdown lijkt gelukkig alweer lang geleden. Voor de thuiszitters hebben we toen 14 afleveringen van De Maakplek opgenomen! 

Omdat de thuisopdrachten nog altijd leuk zijn hebben we de afleveringen online beschikbaar gemaakt. Deze opdrachten werden eerder uitgezonden in de #maakplek van Hét Middagprogamma van Heutink.

In de aflevering 10, 11 en 12 staan Six Bricks centraal. Dit zijn 6 verschillende kleuren blokken van LEGO® DUPLO® waarmee je allerlei spelletjes en opdrachten kunt bedenken. Zo doen we in aflevering 10 een kort geheugenspel en laten we zien dat er ontelbaar veel mogelijkheden zijn om met de blokken te bouwen. In aflevering 11 heb je niet alleen Six Bricks nodig, maar ook papier, potlood en liniaal. We leren hoe je in 3D kunt tekenen met behulp van een vluchtpunt en schaduw. In aflevering 12 gaan we meubels maken voor een LEGO® huis.

Allemaal leuke, korte opdrachten om het geheugen, de motoriek en creativiteit van kinderen (én volwassenen) te stimuleren: learning through play