Opnamedag voor #maakplek

Opnamedag voor #maakplek

Op 28 december was de opnamedag voor het Heutink Middagprogramma in the Makerspace in Assen. Voor het onderdeel #maakplek hebben we zeven mooie, kleine challenges opgenomen met LEGO® als basismateriaal.

Een geweldige dag! Wij hebben veel plezier gehad, ik hoop dat de kinderen die thuis moeten blijven tijdens de lockdown er net zoveel plezier aan beleven.

Dit Middagprogramma wordt ontwikkeld voor de periode na de kerstvakantie, waarin de scholen dicht blijven en de leerlingen thuis les krijgen. In de ochtend online les van de juf of meester, in de middag tijd voor allerlei leuke en leerzame online activiteiten. De kinderen kunnen aan de slag met maken, bewegen, vragen, weten, ontdekken en veel meer. Niks moet, alles mag.

Ons Steamlabs onderdeel van het Middagprogramma is de #maakplek. In 15 minuten kunnen kinderen als een echte ontwerper aan de slag om iets te maken. De Maakplek-LEGO®opdrachten zijn ‘open-ended’. Iedereen krijgt dezelfde uitdaging, maar alle resultaten zullen anders zijn. Meer weten over het Heutink Middagprogramma, de uitzenddata en andere programmaonderdelen? Lees erover op de website van Heutink